Aktiviteter och utflykter på Island - Planera er semester på Island

ferie Island dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island
Aktiviteter i Island

Aktiviteter på Island Planera er semester innan ni åker till Island. Se vårt stora urval på utflykter på Island.

För att få ut det bästa av er semester på Island, är det en fördel att planera den hemma innan avresan. Travel Nord erbjuder en mängd olika aktiviteter och turer över hela Island. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser jämfört med om ni köper er tur lokalt på Island. Var medveten om att en köpt aktivitet hos oss återbetalas ej, oavsett om ni inte åker på den. 

Den Blå LagunenDen Blå Lagunen är en geotermiskt uppvärmt spa bad, omgiven av lavafält och svarta sandstränder. Vattnet är blåttvitt och oerhört rikt på kisel och mineraler. Den Blå Lagunen ligger mellan flygplatsen och huvudstaden Reykjavik. En unik upplevelse, hälsosam för både kropp och själ. Läs mycket mer på den blå lagunen här >>

Standard biljetter: Inkluderar inträdesbiljett till badet.
Comfort Biljetter: Inkluderar inträdesbiljett, handduk, en dryck i lagunen, "Skin Care Tryal Pack" (prov på ansiktskräm) och Algmask.

Typer av biljetter: Pris Sommer: Pris Vinter:
Besöksbiljett: 95,- 90,-
Standard Biljett Vuksen: 455,- 360,-
Standard Biljett Teen (14 - 15 år): 225,- 185,-
Standard Biljett Barn ( 2 - 13 år): Fri Adgang Fri Adgang
Comfort Biljett Vuksen: 590,- 445,-
Comfort Biljett Teen (14 - 15 år): 365,- 310,-
Comfort Biljett Barn (2 - 13 år): 140,- 140,-
Premium Biljett Vuksen: 735,- 590,-
Premium Biljett Teen (14 - 15 år): 495,- 455,-
Premium Biljett Barn (2 - 13 år): 275,- 275,-
Luxury Biljett Vuksen: 1.790,- 1.790,-
   
Jardbödin – Norra Islands svar på Den Blå LagunenVattnet i Jardbodinsjön kommer från Islands vattenkraftverk i Bjarnaflag och har en temperatur av ca 130°c när det kommer till den stora sjön bredvid den imponerande, konstgjorda lagunen. Sjön och lagunen omfattar tillsammans totalt 3,5 miljoner l vatten på 36 - 40°c. Bottnen av lagunen är täckt med sand och småsten. Vattnet är på många sätt unikt. Det har en hög halt av mineraler, är basiskt och lämpligt för bad. P.g.a. vattnets kemiska sammansättning, kan inte oönskade bakterier och växter trivas. Det är därför inte nödvändigt att tillsätta klor eller andra bakteriedödande medel.

Period: 1.1 - 31.5 og 1.9 - 31.12 1.6 - 31.8
pris pr. vuksen kr: 215,- 240,-
pris pr. barn kr: 70,- (12-15 år) 95,-
pris pr. barn kr: 0,- (0-14 år) 0,-
pris pr. pensionist 130,- (67 år+) 150,-
    

Laugavatn FontanaLaugarvatn Fontana är ett spa och friskvårdscentrum, det ligger vid byn Laugavatn och sjön med samma namn. Här finns i en följd flera olika varma pooler, ångbad och finsk bastu. Det varma vattnet och ånga kommer från den närliggande underjordiska varma källan, temperaturen varierar beroende på vädret, men ligger mellan 40°c-50°c. En verkligt unik och hälsobringande upplevelse för både kropp och själ. Ansluta med ett uppfriskande bad i den kalla Laugavatnsjön. Staden Laugavatn ligger bara 50 min. bilresa från Reykjavik, där naturen skapat detta unika naturfenomen. Hälsosam het ånga ryker rakt upp från underjorden genom gallret på kabingolvet. Laugavatn Fontana som har varit ett favoritställe för lokalbefolkningen sedan 1929, har nyligen renoverats och är idag ett modernt hälsocenter, där natur och tradition möts.

Period: Hele året
pris pr.vuxen kr: 230,- (17-år +)
pris pr. barn kr: 115,- (13-16 år)
pris pr. barn kr: 0,- (0-12)
  

Valsafari ReykjavikValturen startar i Reykjaviks gamla hamn. På turen får ni komma valarna nära och får uppleva dem i deras naturliga miljö. Kaptenen och de vänliga guiderna visar er var ni kan se valarna vid havsytan och berättar om olika typer av valar ni kan förväntas att få se på resan.

Period: Hele året
Längd: 2 - 2.5 timer
Avgångar: Många dagliga
pris pr. vuxen kr: 560,-
pris pr. barn kr: 260,- (7-15 år)
pris pr. barn kr: 0,- (0-7 år)
 
 

Valsafari Húsavík Åk på äventyr med det ursprungliga Húsavík Original Whale Watching, som har gett staden rykte om att vara huvudstaden i Island för valturer. Denna tur ger er en unik möjlighet att se de fantastiska vilda djuren i deras naturliga miljö, att från den traditionella isländska ekan få uppleva valar och fåglar på nära håll.

Period: Hele året
Längd: 3 timar
Avgänger: Månge dagliga
pris pr. vuxen kr: 620,- (16 år +)
pris pr. barn kr: 270,- (7-15 år)
pris pr. barn kr: 0,- (0-6 år)
 
 

Båttur på glaciärsjön Jökulsárlón Här kan du köpa en båttur på glaciärsjön Jökulsárlón och segla bland flytande isberg. Denna stora glaciärsjö ligger i den sydöstra delen av Island, på gränsen till Vatnajökull nationalpark. På grund av dess fantastiska och unika natur är scener i de berömda Hollywoodfilmerna "Levande måltavla", "Die Another Day", "Tomb raid" och "Batman Begins" filmade i området kring Jökulsárlón.

Period: Hele året
Längd: 30 - 40 min
Avgänger: Månge dagliga
pris pr. vuxen kr: 300,-
pris pr. barn kr: 95,- (6-12 år)
pris pr. barn kr: 0,- (0-5 år)
  

Ridtur i Reykjavik (Hafnarfjördur) LavaturEn äventyrlig resa från ridcentret i Hafnafjördur till lavafälten kring vulkanen Helgafell, antingen till den gamla fåruppsamlingsplatsen Kaldársel eller längs de vackra bergssluttningar vid Hvaleyrarvatnsjön. När ni blickar ut över de råa lavafälten, kan ni kanske upptäcka några troll. I horisonten tornar de magnifika Bláfjöll bergen.

Period: Hele året
Längd: 2 timar
Avgänger: kl:10 kl:14
pris pr. vuxen kr: 710,- (12 år +)
pris pr. barn kr: 360,-
Åldersgräns: 8 år
 
 

Riding i Reykjavik (Hafnarfjördur) Naturens komfort En perfekt tur för nybörjare. Ni följer fina ridvägar genom vackra buskiga kullar och mossiga lavafält. Ni njuter av åsynen av de hisnande Bláfjöllbergen i horisonten. Under hela resan ni följer utmärkta ridvägar.

Period: 1.5 - 1.10
Längd: 1 timar
Avgänger: kl:13 kl:16:30
pris pr. vuxen kr: 550,- (12 år +)
pris pr. barn kr: 275,-
Åldersgräns: 8 år
 


 

Ridtur på Norra Island Denna 2 h ridtur går genom frodiga lantbruksmarker och ängar. På behagliga ridstigar rider ni längs med Svartáfloden tillbaka till utgångspunkten Vindheimamelar. Tidigare riderfarenhet är inte nödvändigt.

Period: Hele året Hele året
Längd: 2 timar 1 timar
Avgänger: - -
pris pr. vuxen kr: 730,- 365,-
pris pr. barn kr:    
 
 

Ice cave 1 - Classic tur - Glaciär Äventyr – LangjökullVid foten av Europas näst största glaciär Langjökull tar ni er med Ice Explorer upp till toppen av glaciären. Härifrån kommer ni att utforska glaciären och får en unik upplevelse, när ni beger er ut på snön på glaciärtoppen. Ni får lära er om glaciärens rörelser och se sprickor, grottor och hur smältvattnet bildar floder och laguner. Ni får också se hur glaciären smälter på grund av den globala uppvärmningen. Resa inne i den stora isgrottan. Mötesplats: Jaki stugan, 30 min. bilresa från Húsafell - eller Húsafell.
Engelsktalande guide.

Period: Hele året
Längd: ca.2,5-4 timar
Avgänger: kl: 12:30
pris pr. vuxen kr: 1.180,-
pris pr. teen kr: 590,- (12-15 år)
Pris pr. barn kr: 0,- (0-11 år)
  

Ice Cave 2 - Dagstur - Glaciär Äventyr – LangjökullDenna tur tar er från Reykjavik upp på höglandet och vidare till glaciären Langjökull. En specialutrustad jeep kommer att transportera er från Husafell till och från glaciären. På resan kör ni genom den västra Island längs Hraunfossar och Deildartunguhver. Längs vägen genom den isländska vildmarken kommer det att vara en spektakulär utsikt över området. Ni kommer att få se var "Barnafossar" og "Hraunfossar" har sin källa i Den Vita floden, samt hur glaciären leder vattnet i dessa. Turens höjdpunkt är när jeepen klättrar upp längs kanten av glaciären. Resa inne i den stora isgrottan.
Mötesplats: Reykjavik
Engelsktalande guide.

Period: 1. 6 - 30.11
Längd: 9 timar
Avgänger: kl. 08:30
pris pr. vuxen kr: 1.790,-
pris pr. teen kr: 930,- (12-15 år)
pris pr. barn kr: 0,- (0-11 år)
 


 

Tur med 4x4 ATV 4-hjulingNi kör med 4x4 ATV 4-hjuling mellan lava och svart sand genom de två bergen Húsafell och Fiskidalsfjall och vidare upp på Hagafellberget, som erbjuder en makalös utsikt över Den Blå Lagunen och ön Eldey horisonten. På vägen tillbaka får ni den vackra utsikten över havet och kusten, med den dramatiska synen av skeppsvrak. Mötesplats: Grindavik.

Period: Hele året
Längd: 1-2 timar
Avgänger: 10, 12, 14, 17:15
pris pr. vuksen kr: 1.030,- (2 personer pr ATV)
pris pr. vuksen kr: 1.230,- (1 persone pr ATV)
 
 

Snorkling i SilfrasjönUndervattenssprickan i Silfrasjön är en av Islands bäst bevarade hemligheter. Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir, platsen för världens äldsta parlament. Ni får en känsla av total tyngdlöshet när ni driver med den långsamma strömmen i ytan, i det kristallklara vattnet i den djupa sprickan. Platsen separerar den europeiska och amerikanska tektoniska plattan, och har flera gånger varit på topp 10-listan över världens bästa dykplatser. Sikten är fantastisk, upp till 100 meter, och färgerna i denna hemliga värld är helt enastående.
Efter 1 h snorkling ni går tillbaka till bilen.
Mötesplats: Thingvellir.

Period: 15. 5 – 15. 9
Längd: 2 timar
Avgänger: 10, 14:30
pris pr. vuksen snorkling kr: 1.340,-
pris pr. vuksen dykning (PADI open water certificate kræves) kr: 2.850,-
Åldersgräns: 14 år
 


 

Forsränning på floden HvitaFloden Hvítá ligger ca 1 h bilresa från Reykjavik. Denna vackra flod har en perfekt kombination av fridfulla raviner och adrenalinpumpande vågor och vattenfall. Längs vägen passerar ni genom den magnifika Brúarhlöðklyftan och i dessa hisnande omgivning har ni möjlighet att hoppa i floden från en klippavsats. Kom ihåg handduk, baddräkt, ombyte och varm tröja! Mötesplats: Drumbó basläger (om ni kommer själva).

Period: 15.5 - 15.9
Längd: 3-4 timar
Avgänger:: kl. 10, 14
pris pr. pers. kr: 840,- (du kommer selv på stedet)

pris pr. pers. kr:

1.180,- med pickup kl: 8:00 - 8:30 /12:00 - 12:30
Åldersgräns: 12 år for at rafte hele strækningen, og 10 år for at rafte den halve strækning.
 


 

Heldags kajaktur i närheten av ReykjavikHeldags kajaktur på fjorden Hvalfjördurfjordur. På denna tur får ni paddla på den fridfulla och vackra Hvalfjördurfjordur. Denna djupa fjord är omgiven av berg som sträcker sig mer än 1000 m.ö.h. Kajakerna är stabila och lätta att navigera. Ni behöver inte ha erfarenhet av att paddla, er guide kommer att lära ut tekniken på plats. Ni paddlar längs kusten och njuter av den storslagna naturen. Efter rodden går ni i land och kopplar av i det lugna isländska landskapet. Kort sagt, vi tar er med på en av de mest hisnande fjordarna på Island. Här har ni en chans att besöka detta "måste se" destination med stil!
Mötesplats: Reykjavik.

Period: 15.5 - 15.9
Längd: 6 timar
Avgänger: kl. 10:00 (måndag, tirsdag, torsdag og lördag).
Pris pr. person kr: 1.600,- fran Reykjavik
Åldersgräns: 16 år.
Minimun: Minimum 2 personer. 4 personer på andre dagar.
 


 

Kajaktur från Isafjordur i VästfjordarnaPaddling från Isafjordur i Västfjordarna Isafjördur har rykte om sig att vara en av de bästa utgångspunkterna på Island för kajakturer till havs. Detta beror på de oändliga möjligheterna som finns här, paddla väldigt nära och samtidigt öde fjordar och vikar. Denna tur är perfekt för dem som vill prova på denna spännande och populära sport. När ni paddlar under de magnifika bergen som höjer sig över staden och runt fjorden Isafjördur, kommer ni naturen nära och får uppleva landskapet från en annorlunda, spännande vinkel, i en säker miljö. Ni startar med en kort lektion i om hur man paddlar och sätter sedan båtarna i vattnet bakom marinmuseet. Ni ror runt i fjorden, samtidigt som ni håller utkik efter olika arter av fåglar och sälar.
Mötesplats: Ísafjörður.

Period: Hele året
Längd: 2- 2 1/2timar
Avgänger: kl. 9:30
pris pr. person kr: 650,-
Åldersgräns: 12 år.
Minimun: 2 personer. Max: 10 personer
 

 

På utkik efter varma källor – halvdags sommarvandringstur Vandringstur till de varma källorna vid Hengill och Reykjadalur. Vandra från utkanten av Hveragerði, staden med varma källor och vackra blommor, till den vackra dalen Reykjadalur. Varmt vatten strömmar ner över sluttningarna på bergskedjan Hellisheidi, en idealisk plats för avkoppling vid den orörda naturligt varma ån. Dalen har också ett överflöd av geotermiska källor och ni kommer att få uppleva allt från små gurglande smältdeglar till naturligt uppvärmda vattenbassänger. Efter en promenad bland dessa naturens underverk går ni tillbaka ner till staden Hveragerdi. Detta är en underbar halvdagstur som passar alla. Möt den rena isländska naturen!
Mötesplats: Hveragerdi/Reykjavik.
Mødested: Hveragerdi/Reykjavik.

Period: 15. 5– 15.9
Längd: 4 timar
Avgänger: kl. 9:00
pris pr. person kr: 770,- fra Hveragerdi
Pris pr. person kr: 890,- fra Reykjavik
Åldersgräns: 10 år
Minimun: Minimum: 2 personer, minimum 4 personer på andre dagar.
 


 

Snæfellsjökull Glaciären vandringstur Vandra på Snæfellsjökull. Snaefellsjökull är ett av de mest pittoreska glaciärbergen på Island. Den berömda Snæfellsjökull sträcker sig 1 450 m.ö.h. på mitten av Snaefellsneshalvön och kan tydligt ses från mer än 10 mils omkrets. Allt i denna resa är en fantastisk upplevelse! Den vackra bilturen med hisnande vyer längs vägen överträffas enbart av utsikten från bergssluttningarna och toppen. Under klara dagar är Västfjordarna på halvön synliga och ut över nordatlanten kan Grönlands kust skymtas i fjärran. Utsikten från Snæfellsnes och ut över halvön med sina vackra berg och stränder, kommer ni sent att glömma. Detta är i särklass en av de bästa glaciärvandringarna i världen! Efter turen kör ni ner till de branta klipporna vid Arnarstapi, som ligger ute i havet. Ni promenerar ner till Hellnarbukten och får en läcker isländsk fisksoppa från en liten fiskarstuga, som ligger bara några meter från havets dånande vågor.
Mötesplats: Arnarstapi eller från Reykjavik

Period: 01. 05 – 01. 09
Längd:

5-7 timars vandring i alt, hvoraf det tager gennemsnitlig ca. 3-5 timar at nå toppen af Snæfellsjökull. 


Avgänger: kl. 11:00
pris pr. person kr: 2.340,- samme pris fra Rvik
Åldersgräns: 16 år
Minimun: 4 personer
  

Skaftafell på 2 hjulNi cyklar över sand och glaciärälvar, förbi en glaciärtunga och i Islands högsta björkskog. Denna tur tar er från det ena extrema landskapet till ett annat och på vägen stannar ni vid några av de bäst bevarade lokala hemligheterna. På resan genom Morsárdalurdalen kommer ni få se den ödelagda vägen som är kvar av den snabbt krympande Morsárjökullglaciären och floden, som ständigt fylls med vatten från glaciären. Ni cyklar till skogen, som tidigare vaktades av troll och var tillflyktsort för brottslingar, men som öppnar sig för er som deltar på den här resan. Ni låter cyklarna stå för en stund och tar en liten vandring i området. När ni kommer fram till Vestragil kan ni vila era trötta fötter i en varm källa. För de modiga finns det möjlighet att ta ett dopp i äkta isländskt källvatten – som tydligen är så kallt som ryktet påstår! På grund av nationalparkens restriktioner för cykling, är detta en unik möjlighet att utforska parken för en stund och lära er om områdets naturhistoria, som berättas av våra kunniga guider.
Mötesplats: Skaftafell eller Reykjavik

Period: 15. 05 – 15. 09
Längd: 6 - 7 timar
Avgänger: kl. 09:00 (söndag, tisdag, torsdag og lördag)
pris pr. person kr: 1.330,- samme pris fra Rvik
Åldersgräns: 10 år (minimum höjde: 140 cm ved leje af cykel).
Minimun: 3 personer
 


 

HemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden