Island runt på 11 dagar. Vår absoluta BESTSELLER!

dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island


Island Vest
Island og Sommerhus


Island og Autocamper


11 dagar Island Runt

11 dage rund i Island er BESTSELLER

Intensiv hyrbilssemester runt Island på 11 dagar/10 nätter Denna resa är vår absoluta BÄSTSÄLJARE! Det är i grunden samma resa som Island runt på 8 dagar, men tre dagar längre. Det är en resa som vi rekommenderar till våra kunder som vill köra hela vägen runt. Det blir inte fullt så intensiv körning som på "Island runt på 8 dagar", här får ni mer tid till att slappna av och njuta av naturen. Kom ihåg att Island är 2 ½ gånger så stort som Danmark och vägen runt är 150 mil, så på en hyrbilsresa kan ni lätt komma upp i 250 mil. På den här resan får ni se de flesta av de största sevärdheterna i landet i tät följd.

Resan är beräknad på 2 vuxna, eller fler, som delar dubbelrum eller bor i enkelrum. Vid ett annat antal gäster än vad som visas på prisförslagen här under, sänd oss en förfrågan.

Förlag på resa
OBS. Beroende på tillgängliga hotellrum kan den slutliga resvägen vara något annorlunda än i beskrivningen, eller i omvänd ordning.

Reseförslag dag 1: Ankomst – Reykjanes – Den Blå Lagunen – Reykjavik Det finns många flygavgångar från Sverige till Island, både från Stockholm och Göteborg eller från Köpenhamn, Danmark. På Keflaviks flygplats hämtar ni ut hyrbilen och startar sedan er resa. De flesta börjar med ett besök på Den Blå Lagunen, eftersom den ligger ca 25 min från flygplatsen på väg mot Reykjavik. Fortsätt sedan vidare till Reykjavik och den första hotellnatten. Reykjavik är en modern och internationell stad, där ni finner väldigt många vackra gamla byggnader och ett rikt kulturliv

Reseförslag dag 2: Reykjavik – Borgarfjordur Kör från Reykjavik mot Västra Island till Borgarfjörðurområdet som är känt som "Saga dalen". Ni kan välja att antingen köra genom tunneln under fjorden eller köra väg 47 (60 km längre) längs den fridfulla och vackra Hvalfjördur. Denna djupa fjord är väldigt vacker och omgiven av höga berg som sträcker sig mer än 1000 m ö.h. I Borgarnes ligger ett nationalmuseum och Egils Sagamuseum som är intressanta att besöka. Här finns också simbassäng, butiker, turistinformation, bank m.m. Ni övernattar på ett hotell i området de kommande 2 nätterna.

Reseförslag dag 3: Halvön Snæfellsnes/Húsafell Langjökull Starta dagen med att besöka Europas mest vattenrika varma källa "Deildartuguhver". Sedan kanske en dagsutflykt till Snæfellsneshalvön. Vulkanen Snærfellsjökull (1 446 m hög) står i kontrast mot himlen längts ut på halvön Snæfellsnes. Naturen är frodig och fågellivet rikt. Om ni kör 4-hjulsdrivet kan ni köra ända upp till toppen av Snæfellsjokull, där är det möjligt att köra snöskoter. Vid gården Ytri Tunga kan man få se många sälar. Stykkilsholmur är en gammal dansk fiskeby med många fina korsvirkeshus från 1800-talet.

Ett annat alternativ är att tillbringa dagen i Borgarfjörðu, besöka Hraunfossar och Barnafoss med sina många vackra vattenfall vid floden Hvítá och sedan fortsätta till Húsafell. Här är det möjligt att ta ett dopp poolen, vandra, spela golf och rida på islandshästar. En helt ny utflykt erbjuds från Húsafell - att åka till den gigantiska isgrottan långt upp Langjökullglaciären. Se mer information under våra aktiviteter på Island.

Reseförslag dag 4: Skagafjordur – Norra Island På väg norrut njuter ni av utsikten över hästdalen Skagafjordur, området med det största antalet Islandshästar på Island. Där finns en intressant gård att besöka, den berömda gården Glaumbær som är gjord av torv. Vidare kan ni se ön Drangey ute i Skagafjordur, den ö som vikingen Grettir från de isländska sagorna, simmade ut till med elden i handen. Övernattning i området.

Reseförslag dag 5: Akureyri – Husavik Man kan ägna en hel dag i och omkring norra Islands huvudstad Akureyri, en mycket vacker stad vid Eyjafjordur. Ni har möjlighet att se ett av de vackraste vattenfallen på Island, Godafoss. Myvatn är en av Islands pärlor. Här är det möjligt att bl.a. bada i naturbadet Jardbodin - se under våra aktiviteter. Slutligen kan ni på eftermiddagen åka på en valtur från Husavik. Boende i området

Reseförslag dag 6: Tjornes – Öst Egilsstadir Om ni har ett 4-hjulsdrivet fordon kan ni köra nordost via Tjornes (från mitten av juni till slutet av augusti) och sedan vidare till Islands mäktigaste vattenfall Dettifoss. På vägen kan ni besöka Ásbyrgi, lodräta klippor som omger en platå. Klipporna är upp till 100 m höga och 3,8 km i diameter. En liten sjö ligger vid foten av klipporna. Ásbyrgi är en del av Jökulsárgljúfur nationalpark. Ni fortsätter till Östfjordarna, där ni övernattar 1 natt.

Reseförslag dag 7: Östfjordarna Ni passerar alla Östfjordarna, där det ligger gamla fiskebyar i varje fjord. På resan genom fjordarna är det höga berg på båda sidorna och en mycket vacker utsikt över havet. Låt vägen leda er från den ena magiska utsikten till den nästa. Njut av områdets vilda landskap och djurliv. Ni fortsätter till Höfn, där det finns ett mycket vackert glaciärmuseum. Fortsätt till Jokulsarlon, Jökulsárlón -"glaciärenlagunen" som är flera kilometer lång och bred och är en av Islands djupaste sjöar. Isberg, stora som fotbollsplaner, bryts från glaciären och faller ner i lagunen. Besökare kan åka med på spännande båtturer bland isbergen. Ni fortsätter till ett hotell i området.

Reseförslag dag 8: Sydkusten Vi rekommenderar att ni börjar dagen med att besöka Skaftafell nationalpark, ett av Islands mest besökta naturområden. Skaftafells stora attraktion är isen - och det finns massor av den! Det finns mycket att göra här om ni tycker om att vandra. Vandra i Skaftafell nationalpark, där man lätt kan tillbringa en hel dag, i enormt vacker natur. Här kan ni också komma glaciärerna nära. Från Skaftafell är det en vacker bilresa med många naturunderverk. Ni kör till Vik och Dyrholaey där ni kan se lunnefåglar och de helt svarta sandstränderna i Reynishverfi. På er tur vidare längs sydkusten kommer ni till vattenfallet Seljalandsfoss, vilken man kan gå in bakom. Om ni kör 4-hjulsdrivet har ni möjlighet att besöka Thorsmork, dit ni kör rakt över älven. Turen fortsätter till ett hotell där ni tillbringar de 2 nästkommande nätterna.

Reseförslag dag 9: Den Gyllene Cirkeln Denna dag besöker ni Den Gyllene Cirkeln, som bl.a. inkluderar nationalparken Thingvellir, samlingsplatsen där isländska Parlament blev grundlagt i 930, det imponerande 32 m höga vattenfallet Guldfoss och de sprudlande gejsrarna i Geysirområdet. Det är också möjligt att besöka vikingagården i Thjorsardalur, samt att åka till vattenfallen Haifoss och Hjalparfoss. Övernattning i området.

Reseförslag dag 10: Reykjanes Ni kan besöka växthusbyn Hveragerdi (Kyldebyen) där det bl.a. odlas bananer. Byn är mycket speciell då man kan se ånga stiga upp från de varma källorna mellan husen och trädgårdarna. Besök ett geotermiskt kraftverk, Hellisheidarvirkjun, som levererar varmvatten till största delen av Reykjavik. Fortsätt turen ut på Reykjanes och ta ett härligt hälsobad i Den Blå Lagunen, om ni inte hann med det på er första dag.

Ni har också möjlighet att vandra lite på lavan eller gå upp på ett av de många bergen i området.

Ett annat alternativ är att besöka Västmannaöarna. Det går en färja dit flera gånger om dagen. Alternativt kan ni besöka Reykjavik, där ni lätt kan spendera en hel dag med de många möjligheter som staden har att erbjuda. Här hittar ni många fina butiker med mycket stickat, turistsaker, men också märkesvaror till rimliga priser. Ni övernattar den sista natten på ett hotell i Reykjavik.

Reseförslag dag 11: Avresa Ni kör till Keflaviks flygplats där hyrbilen återlämnas efter härlig resa.

Island pris per person

Bilmodeller - jun/jul/aug Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 15.290,- 12.530,-
B VW Golf 17.290,- 12.910,-
N Skoda Oktavia STW 17.470,- 13.620,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 18.130,- 13.950,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 18.950,- 14.360,-
H Kia Sorrento 4x4 21.930,- 15.830,-
I Toyota Landcruiser 4x4 24.790,- 17.290,-

Bilmodeller - maj/sept Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 11.960,- 9.910,-
B VW Golf 12.450,- 10.170,-
N Skoda Oktavia STW 13.820,- 10.850,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 14.040,- 10.960,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 14.380,- 11.140,-
H Kia Sorrento 4x4 16.070,- 11.980,-
I Toyota Landcruiser 4x4 19.120,- 13.510,-

Bilmodeller - okt - april Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 8.520,- 6.990,-
B VW Golf 8.980,- 7.230,-
N Skoda Oktavia STW 9.930,- 7.720,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 10.360,- 7.930,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 10.390,- 7.950,-
H Kia Sorrento 4x4 12.230.- 8.870,-
I Toyota Landcruiser 4x4 13.750,- 9.630,-

Valgfrit i Island

Tillägg: Pris:
Halvpension vuxen – 2-rätters middag 4.140,-
Halvpension vuxen – 3-rätters middag 4.810,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 2-rätters middag 2.070,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 3-rätters middag 2.410,-
SCDW/GP Super Kaskoförsäkring - Grupp: A,B,D,N 105,- per dag
SCDW/GP og Super Kaskoförsäkring - Grupp: F,H,I,M,J 130,- per dag
SADW Sand/Aska försäkring - Grupp: Alla 130,- per dag
Babybilstol 0-2 år ( max pris. 350,-) 70,- per dag
Barnbilstol över 2 år ( max pris 350,-) 70,- per dag
WIFI (3GB) i bilen (min. 3 dagars hyra) 85,- per dag

Island karta inkl. leverans - Hela landet: 1: 600.000

250,-

Island karta inkl. leverans - fjärdedel: 1 300 000

250.-


Dagligen hela året runt.


Upp till 4 gånger i veckan under sommaren och 2 gånger i veckan under vår och höst.


En hyrbil i den valda kategorin i 10 dygn med obegränsad körsträcka
Ansvarsförsäkring och Skadeförsäkring (kasko)
Leveransavgift (värd 310 kr)
GPS (med detaljerad Islandskarta värde 1120 kr)
Extra chaufförer (värd 285 kr/chaufför)
10 hotellnätter i dubbelrum inkl. frukost
Internet på de flesta hotellen
Garanti hos rejsegarantifonden
Alla lokala skatter och avgifter


Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - till Keflavik t/r (Resan kan också köpas med flyg)
Drivmedel till hyrbilen
Mat och dricka
Rese- och avbeställningsskydd


Våra resor kan köpa med eller utan flyg. >> Läs mer om fördelarna med att köpa Islandsresan med flyg.
OBS. Flygpriserna ändras dagligen och stiger ju närmare avresedagen vi kommer. Vi rekommenderar er att boka flyg i god tid!


Fordonen som visas är enbart ex. på befintliga bilmodeller. Vi kan inte garantera en bestämd bilmodell, märke eller motortyp.
Föraren måste vara 20 år eller äldre och haft giltigt körkort minst ett år.
Den som hyr måste uppvisa ett giltigt Visa/Mastercard och körkort vid mottagandet av bilen.
Om du vill köra på höglandet måste det vara en fyrhjulsdriven bil. Det är både på grund av dåliga vägar och försäkringsskäl. Visa karta
CDW försäkringen (Kaskoförsäkring) som ingår, har en självrisk på 11.230,- kr (Grupp A, B, N, D) och 20.120,- kr (grupp F, H, I, M, J) per skada.
SCDW/GP Super försäkring (Kaskoförsäkring) täcker självrisken upp till 1.490,- kr (Grupp A, B, N, D) och 3.480.- kr (Grupp F, H, I, M, J) och inkluderar en försäkring mot stenskott på strålkastare och vindrutor.
SADW Sand/Aska-försäkring – tecknas mest under höst/vinter, har en självrisk på 1.490,- kr
De flesta av våra hotell är 3-stjärniga. I enstaka fall kan det vara pensionat i samma standard. Hotellen bestäms i slutet av din beställning, så den slutgiltiga rutten kan därför vara lite annorlunda eller omvänd ordning än i den ovan nämnda beskrivningen.


Island runt - 11 dagar
Island Rundt

 Island billeje
Island lej en bil
bil Island
lej en bil i Island

HemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden