Hyrbilsresa på Island. 15 dagars tur på Island!

dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island


Island Vest
Island og Sommerhus


Island og Autocamper


15 dagar Island Runt

Erbjudande på Islandsresa

Spara 1.000,- kr/pers. om ni reser i maj eller september!

Intensiv hyrbilssemester runt Island på 15 dagar/14 nätter.Den här turen är densamma som Island runt på 11 dagar, men 4 dagar längre. Här får ni riktigt god tid till allt. Landet är stort och det finns alltid något nytt att se. Om ni kör hela vägen runt, kan ni kan ni lätt komma upp i 250-300 mil. Resan är beräknad på 2 vuxna, eller fler, som delar dubbelrum eller bor i enkelrum. Vid ett annat antal gäster än vad som visas på prisförslagen här under, sänd oss en förfrågan.

Resan är beräknad på 2 vuxna, eller fler, som delar dubbelrum eller bor i enkelrum. Vid ett annat antal gäster än vad som visas på prisförslagen här under, sänd oss en förfrågan.

resa island
OBS. Beroende på tillgängliga hotellrum kan den slutliga resvägen vara något annorlunda än i beskrivningen, eller i omvänd ordning.

Reseförslag dag 1: Ankomst – Reykjanes – Den Blå Lagunen – Reykjavik Det finns många flygavgångar från Sverige till Island, både från Stockholm och Göteborg eller från Köpenhamn. På väg från flygplatsen rekommenderar vi ett besök på Den Blå Lagunen, som ligger mellan flygplatsen och huvudstaden Reykjavik. En härlig upplevelse för både kropp och själ. Fortsätt sedan vidare till den moderna staden Reykjavik som har något för varje smak och intresse. Slående vacker natur omger staden och ger den äventyrslystne turisten många aktiviteter att välja på. Hotell i Reykjavik.

Reseförslag dag 2: Reykjavik - Borgarfjordur Vi rekommenderar ett besök i någon av stadens simbassänger. Island har ett överflöd av varmvatten och det är riktigt härligt att starta dagen med ett bad i någon av de många varma jacuzzis. Därefter kör ni norr ut till Borgarfjordur. Ni kan välja att antingen köra genom tunneln under fjorden eller köra väg 47 (60 km längre) längs den fridfulla och vackra Hvalfjördur. Denna djupa fjord är väldigt vacker och omgiven av höga berg som sträcker sig mer än 1 000 m ö.h. I Borgarnes ligger ett nationalmuseum och Egils Sagamuseum som är intressanta att besöka. Ni övernattar på ett hotell i området de kommande 2 nätterna.

Reseförslag dag 3: Halvön Snæfellsnes Starta dagen med att besöka Europas mest vattenrika varma källa "Deildartuguhver". Sedan kanske en dagstur till Snæfellsneshalvön. Vulkanen Snærfellsjökull (1 446 m hög) står i kontrast mot himlen längts ut på halvön Snæfellsnes. Naturen är frodig och fågellivet rikt. Om ni kör 4-hjulsdrivet kan ni köra ända upp till toppen av Snæfellsjokull, där är det möjligt att köra snöskoter. Vid gården Ytri Tunga kan man få se många sälar. Stykkilsholmur är en gammal dansk fiskeby med många fina korsvirkeshus från 1800-talet.

Ett annat alternativ är att tillbringa dagen i Borgarfjörðu, besöka Hraunfossar och Barnafoss med sina många vackra vattenfall vid floden Hvítá och sedan fortsätta till Húsafell. Här är det möjligt att ta ett dopp poolen, vandra, spela golf och rida på islandshästar. En helt ny utflykt erbjuds från Húsafell - att åka till den gigantiska isgrottan långt upp Langjökullglaciären. Se mer information under våra aktiviteter på Island.

Reseförslag dag 4: Skagafjordur – Norra Island På väg norrut njuter ni av utsikten över hästdalen Skagafjordur, området med det största antalet Islandshästar på Island. Där finns en intressant gård att besöka, den berömda gården Glaumbær som är gjord av torv. Vidare kan ni se ön Drangey ute i Skagafjordur, den ö som vikingen Grettir från de isländska sagorna, simmade ut till med elden i handen. Ni övernattar i området de 2 kommande nätterna.

Reseförslag dag 5: Akureyri - Dalvik - Siglufjordur Vi rekommenderar att ni kör till Tröllaskagi med alla de vackra fjordarna och höga bergen, vyerna är helt otroliga. På vägen besöker ni städerna Olafsfjordur och Siglufjordur som har genomgått en enorm restaurering under de senaste åren. Siglufjordur är den viktigaste byn för sillfisket på Island. På vägen tillbaka kan ni passera Episkopatet i Holar, som ligger i Hjaltadal. Vidare till nord Islands "huvudstad" Akureyri, som ligger i den vackra fjorden Eyjafjörður. I Akureyri finns många fina restauranger och butiker.

Reseförslag dag 6: Hrisey Ta färjan till Hrisey och använd dagen till att vandra runt ön. Det finns inga bilar på Hrisey, så allt sker till fots. Ni fortsätter sedan att köra österut. Besök ett de vackraste vattenfallen på Island, Godafoss. På eftermiddagen kan ni åka på Valtur från Húsavík, där man ofta kan se valarna dansa vid havsytan och det är en mycket stor chans att ni får se en stor val! Två övernattningar i området.

Reseförslag dag 7: Tjornes - Myvatn Om ni har ett 4-hjulsdrivet fordon kan ni köra nordost via Tjornes (från mitten av juni till slutet av augusti) och sedan vidare till Islands mäktigaste vattenfall Dettifoss. På vägen kör ni förbi Asbyrgi, en hästskoformad dal där det sägs att Tors häst Sleipner satte ner sin hov på Jorden. Kör runt om sjön Myvatn, där det finns många naturfenomen och rikt fågelliv. Glöm inte att ta ett dopp i naturbaden i området (Jardbodin).

Reseförslag dag 8: Östfjordarna - Lagarfljot och Egilsstadir Ni kör mot östfjordarna. Fortsätt till Egilsstadir, Östra Islands "huvudstad". Besök Lagarfljotsjön som är Islands längsta sjö. Enligt sagorna lever Lagarfljots-ormen i sjön. Här finns många möjligheter till fina vandringsturer genom skogarna upp till toppen av bergen. Ni fortsätter till ert hotell där ni stannar två nätter.

Reseförslag dag 9: Östfjordarna Ni passerar alla Östfjordarna, där det ligger gamla fiskebyar i varje fjord. På resan genom fjordarna är det höga berg på båda sidorna och en mycket vacker utsikt över havet. Besök bl.a. Fáskrúdsfjördur där finns det många möjliga vandringsturer och Petras stensamling i Stöðvarfjörður, ett fantastiskt sten- och mineralmuseum med en privat samling, insamlade i närområdet

Reseförslag dag 10: Östfjordarna - Vatnajokull Ni lämnar Östfjordarna och fortsätter till Höfn, där det finns ett mycket vackert glaciärmuseum. Fortsätt till Jokulsarlon, där ni kan ta en båttur bland isbergen ute på glaciärsjön. Övernattning på hotell i området de 2 kommande nätterna.

Reseförslag dag 11: Skaftafell Vi rekommenderar Nationalparken Skaftafell, där ni kan välja på många olika vandringsturer och där ni lätt kan spendera en hel dag. Här kan ni komma nära glaciärer - men använd sunt förnuft och kom ihåg att glaciären kan vara farlig om man inte är på sin vakt.

Reseförslag dag 12: Sydkusten Kör till sydkusten. Vid Vik, Reynishverfi och Dyrholaey kan ni se lunnefåglar och de helt svarta sandstränderna som är typiska för Island. Åk till vattenfallen Skógarfoss och Seljalandsfoss, där man kan gå bakom vattenfallet. Om ni kör 4-hjulsdrivet har ni möjlighet att besöka Thorsmork, dit ni kör rakt över älven. Hotell i Goldenområdet 2 nätter.

Reseförslag dag 13: Den Gyllene Cirkeln Denna dag upptäcker ni de mest berömda platserna på Island - det imponerande 32 m höga vattenfallet Guldfoss, de sprudlande gejsrarna och det historiska Thingvellir. Vidare är det möjligt att besöka Thjórsárdalur, ett område känt för sina många utgrävningar av gamla gårdar som blev begravda i askan efter ett utbrott av Hekla år 1104. Besök även vikingagården i Thjorsardalur och vattenfallen Haifoss och Hjalparfoss.

Reseförslag dag 14: Reykjanes Ni kan besöka växthusbyn Hveragerdi (Kyldebyen) där det bl.a. odlas bananer. Byn är mycket speciell då man kan se ånga stiga upp från de varma källorna mellan husen och trädgårdarna. Besök ett geotermiskt kraftverk, Hellisheidarvirkjun, som levererar varmvatten till största delen av Reykjavik. Fortsätt turen ut på Reykjanes och ta ett härligt hälsobad i Den Blå Lagunen, om ni inte hann med det på er första dag. Ni har också möjlighet att vandra lite på lavan eller gå upp på ett av de många bergen i området.

Alternativt kan ni besöka Reykjavik, där ni lätt kan spendera en hel dag med de många möjligheter som staden har att erbjuda. Här hittar ni många fina butiker med mycket stickat, turistsaker, men också märkesvaror till rimliga priser. Ni övernattar den sista natten på ett hotell i Reykjavik.

Reseförslag dag 15: Avresa Ni kör till Keflaviks flygplats där hyrbilen återlämnas efter härlig resa.

Island pris per person

Bilmodeller - jun/jul/aug Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 20.570,- 16.990,-
B VW Golf 21.590,- 17.520,-
N Skoda Oktavia STW 23.390,- 18.430,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 24.250,- 18.850,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 26.160,- 19.810,-
H Kia Sorrento 4x4 30.280,- 21.870,-
I Toyota Landcruiser 4x4 32.870,- 23.170,-


Spara 1.000,- kr/pers. om ni reser i maj eller september!

Bilmodeller - maj/sept Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 15.990,- 13.480,-
B VW Golf 16.720,- 13.790,-
N Skoda Oktavia STW 18.490,- 14.690,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 18.780,- 14.820,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 19.830,- 15.340,-
H Kia Sorrento 4x4 22.160,- 16.510,-
I Toyota Landcruiser 4x4 25.340,- 18.110,-

Bilmodeller - okt - april Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 11.420,- 9.490,-
B VW Golf 11.990,- 9.770,-
N Skoda Oktavia STW 13.240,- 10.390,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 13.790,- 10.670,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 14.270,- 10.920,-
H Kia Sorrento 4x4 16.830.- 12.190,-
I Toyota Landcruiser 4x4 17.990,- 12.860,-

Valgfrit i Island

Tillägg: Pris:
Halvpension vuxen – 2-rätters middag 5.780,-
Halvpension vuxen – 3-rätters middag 6.720,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 2-rätters middag 2.890,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 3-rätters middag 3.360,-
SCDW/GP Super Kaskoförsäkring - Grupp: A,B,D,N 105,- per dag
SCDW/GP og Super Kaskoförsäkring - Grupp: F,H,I,M,J 130,- per dag
SADW Sand/Aska försäkring - Grupp: Alla 130,- per dag
Babybilstol 0-2 år ( max pris. 350,-) 70,- per dag
Barnbilstol över 2 år ( max pris 350,-) 70,- per dag
WIFI (3GB) i bilen (min. 3 dagars hyra) 85,- per dag

Island karta inkl. leverans - Hela landet: 1: 600.000

250,-

Island karta inkl. leverans - fjärdedel: 1 300 000

250.-


Dagligen hela året runt.


Upp till 4 gånger i veckan under sommaren och 2 gånger i veckan under vår och höst.


En hyrbil i den valda kategorin i 14 dygn med obegränsad körsträcka
Ansvarsförsäkring och Skadeförsäkring (kasko)
Leveransavgift (värd 310 kr)
GPS (med detaljerad Islandskarta värde 780 kr)
Extra chaufförer (värd 1170 kr/chaufför)
14 hotellnätter i dubbelrum inkl. frukost
Internet på de flesta hotellen
Garanti hos rejsegarantifonden
Alla lokala skatter och avgifter


Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - till Keflavik t/r (Resan kan också köpas med flyg)
Drivmedel till hyrbilen
Mat och dricka
Rese- och avbeställningsskydd


Våra resor kan köpa med eller utan flyg. >> Läs mer om fördelarna med att köpa Islandsresan med flyg.
OBS. Flygpriserna ändras dagligen och stiger ju närmare avresedagen vi kommer. Vi rekommenderar er att boka flyg i god tid!


Fordonen som visas är enbart ex. på befintliga bilmodeller. Vi kan inte garantera en bestämd bilmodell, märke eller motortyp.
Föraren måste vara 20 år eller äldre och haft giltigt körkort minst ett år.
Den som hyr måste uppvisa ett giltigt Visa/Mastercard och körkort vid mottagandet av bilen.
Om du vill köra på höglandet måste det vara en fyrhjulsdriven bil. Det är både på grund av dåliga vägar och försäkringsskäl. Visa karta
CDW försäkringen (Kaskoförsäkring) som ingår, har en självrisk på 11.230,- kr (Grupp A, B, N, D) och 21.120,- kr (grupp F, H, I, M, J) per skada.
SCDW/GP Super försäkring (Kaskoförsäkring) täcker självrisken upp till 1.490,- kr (Grupp A, B, N, D) och 3.480,- kr (Grupp F, H, I, M, J) och inkluderar en försäkring mot stenskott på strålkastare och vindrutor.
SADW Sand/Aska-försäkring – tecknas mest under höst/vinter, har en självrisk på 1.490,- kr
De flesta av våra hotell är 3-stjärniga. I enstaka fall kan det vara pensionat i samma standard. Hotellen bestäms i slutet av din beställning, så den slutgiltiga rutten kan därför vara lite annorlunda eller omvänd ordning än i den ovan nämnda beskrivningen.


Island 15 dage rundtGodafossBlaa lonidThingvellir

Island Rundt

 Island billeje
Island lej en bil
bil Island
lej en bil i IslandHemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden