Södra och västra Island - Besök Den Gyllene Cirkeln

dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island


Island Vest
Island og Sommerhus


Island og Autocamper


 
8 dagar södra och västra Island
Hoteller i Island

Upplev södra och västra Island 8 dagar / 7 nätter.Många som besöker Island väljer att ta enbart södra och västra Island då ön är väldigt stor och det finns många saker att se i varje landsdel. På en resa till södra och västra delen av landet kan man se de flesta populära sevärdheterna. Bl.a. halvön Snæfellsnes i den västligaste delen av landet, Deildartunguhver, Húsafell i Borgarfjordur, Thingvellir, Laugarvatn, Gullfoss, Geysir, Landmannalaugar, Thorsmork, området vid Eyjafjallajokull, Seljalandsfoss och Skogafoss. I söder kan man få se glaciärer, Vestmannaeyjar och Dyrholaey. Alla dessa ställen kan man besöka med dagsutflykter från hotellet och få mer tid till roliga upplevelser.

Resan är beräknad på 2 eller fler vuxna som delar dubbelrum eller bor i enkelrum. Om antalet resenärer inte finns som alternativ i prislistan nedan så skicka oss ett mail eller se under våra 8-dagars familjeresor på Island.

Förlag på resa
OBS. Beroende på tillgängliga hotellrum kan den slutliga resvägen vara något annorlunda än i beskrivningen, eller i omvänd ordning.

Reseförslag dag 1: Ankomst – Reykjanes – Den Blå Lagunen – Reykjavik Det finns många flygavgångar från Sverige till Island, både från Stockholm och Göteborg eller från Danmark, Köpenhamn. I ankomsthallen på Keflaviks flygplats hämtar ni ut er hyrbil och startar sedan er resa. Vi föreslår att ni på vägen från flygplatsen besöker Den Blå Lagunen som ligger på Reykjaneshalvön. Sedan fortsätter ni vidare till Reykjavik, som har mycket att erbjuda. Den storslagna naturen som omger staden gör den helt unik och ger den äventyrslystne turisten många olika alternativ på aktiviteter. Hotell i Reykjavik.

Reseförslag dag 2: Reykjavik - Den Gyllene Cirkeln Det finns mycket att se i Reykjavik, så det är ingen dum idé att ha förberett sig på vad man vill hinna med att besöka. Starta gärna dagen med ett dopp i en utomhuspool eller en varm jacuzzi. Reykjavik har många intressanta museer, fina caféer och restauranger. Besök Perlan, där det är fantastisk utsikt över staden och glöm inte att ta en promenad genom den gamla delen av staden. Från Reykjavik kör ni till Thingvellir där vikingarna höll det allra första Althingi. Thingvallasjön är Islands största sjö och härifrån kan man fortsätta till Geysir och Guldfoss, sedan vidare till ett hotell i området där ni kommer bo de 3 kommande nätterna.

Reseförslag dag 3: Sydkusten Dagen kan ni starta med att besöka museet Hvolsvöllur saga. Därefter kan ni köra till vattenfallet Seljalandsfoss. Det är ett smalt men högt vattenfall som rinner från en bergssluttning ner i en grund pool och det är möjligt att gå bakom vattenfallet. Vidare till Skógar med mycket vacker natur och där ett av Islands finaste nationalmuseum ligger. Skógafoss vattenfall är 60 m högt och ett av de mest imponerande i landet. Det finns en vandringsled uppför kullen vid sidan av vattenfallet och längs floden. Sedan kan ni köra till Dyrholaey, där ni kan se lunnefåglar och de ändlösa svarta sandstränderna i Reynishverfi och Vik i Myrdal.

Reseförslag dag 4: Hveragerdi - Reykjanes Ni kan besöka växthusbyn Hveragerdi (Kyldebyen) där det bl.a. odlas bananer. Byn är mycket speciell då man kan se ånga stiga upp från de varma källorna mellan husen och trädgårdarna. Om ni fortsätter ut på Reykjanes kan ni ta ett underbart kurbad i Den Blå Lagunen om ni inte hann med det på första dagen. Ni har också möjlighet att vandra på lava eller gå upp på ett av de många bergen i området.
Alternativt om ni kör 4-hjulsdrivet kan ni köra genom floder och besöka Thorsmork. Om ni har en vanlig bil, kan ni gästa vikingagården i Þjórsárdalur och se vattenfallen Háifoss och Hjálparfoss.

Reseförslag dag 5: Hvalfjordur - Borgarfjordur Ni kör norrut mot Borgarfjordur och kan välja att antingen köra genom tunneln under fjorden eller ta väg 48 och fortsätta på väg 47 längs den fridfulla och vackra Hvalfjördur. Denna djupa fjord är enormt vacker och omgiven av höga berg som sträcker sig mer än 1000 m.ö.h. I Borgarnes ligger ett nationalmuseum och Sagamuseum som är intressanta att besöka. Ni övernattar 2 nätter på ett hotell i området.

Reseförslag dag 6: Halvön – Snæfellsnes Starta dagen med att besöka Europas mest vattenrika varma källa "Deildartuguhver". Sedan kanske en dagstur till Snæfellsneshalvön. Vulkanen Snærfellsjökull (1 446 m hög) står i kontrast mot himlen längts ut på halvön Snæfellsnes. Naturen är frodig och fågellivet rikt. Om ni kör 4-hjulsdrivet kan ni köra ända upp till toppen av Snæfellsjokull, där är det möjligt att köra snöskoter. Vid gården Ytri Tunga kan man få se många sälar. Stykkilsholmur är en gammal dansk fiskeby med många fina korsvirkeshus från 1800-talet.

Reseförslag dag 7: Husafell – Borgarnes - Reykjavik Vid Bifrøst ligger ett mycket fint område med lava. Inte så långt härifrån ligger vattenfallet "Glanni" och sjön Hreidarvatn, där man kan fiska och den icke aktiva vulkanen Grabrok. På väg till Husafell ligger ett av Islands vackraste vattenfall där vattnet forsar ut ur lavan. I Husafell är det möjligt att bada i simbassäng, spela minigolf eller ta en ridtur på islandshästar. En helt ny utflykt erbjuds från Húsafell till den gigantiska isgrottan långt upp på Langjökullglaciären.
Se våra aktiviteter i Island.
Kör till Reykjavik där ni övernattar den sista natten.

Reseförslag dag 8: Avresa Ni kör till Keflavik flygplats där hyrbilen återlämnas

Island pris per person

Bilmodeller - jun/jul/aug Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 11.140,- 9.130,-
B VW Golf 11.710,- 9.410,-
N Skoda Oktavia STW 12.730,- 9.910,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 13.210,- 10.160,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 14.110,- 10.460,-
H Kia Sorrento 4x4 15.940,- 11.530,-
I Toyota Landcruiser 4x4 17.990,- 12.570,-

Bilmodeller - maj/sept Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 8.750,- 7.260,-
B VW Golf 9.100,- 7.420,-
N Skoda Oktavia STW 10.090,- 7.920,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 10.250,- 8.010,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 10.510,- 8.130,-
H Kia Sorrento 4x4 11.710,- 8.740,-
I Toyota Landcruiser 4x4 13.920,- 9.840,-

Bilmodeller - okt - april Ved 2 pers Ved 4 pers
A VW Polo 6.270,- 5.150,-
B VW Golf 6.590,- 5.320,-
N Skoda Oktavia STW 7.290,- 5.660,-
D Skoda Oktavia STW 4x4 7.600,- 5.810,-
F Suzuki Gr Vitara 4x4 Bästsäljare! 7.620,- 5.820,-
H Kia Sorrento 4x4 8.950.- 6.490,-
I Toyota Landcruiser 4x4 9.990,- 6.990,-

Valgfrit i Island

Tillägg: Pris:
Halvpension vuxen – 2-rätters middag 2.900,-
Halvpension vuxen – 3-rätters middag 3.340,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 2-rätters middag 1.450,-
Halvpension barn (12 år eller yngre) – 3-rätters middag 1.670,-
SCDW/GP Super Kaskoförsäkring - Grupp: A,B,D,N 105,- per dag
SCDW/GP og Super Kaskoförsäkring - Grupp: F,H,I,M,J 130,- per dag
SADW Sand/Aska försäkring - Grupp: Alla 130,- per dag
Babybilstol 0-2 år ( max pris. 350,-) 70,- per dag
Barnbilstol över 2 år ( max pris 350,-) 70,- per dag
WIFI (3GB) i bilen (min. 3 dagars hyra) 85,- per dag

Island karta inkl. leverans - Hela landet: 1: 600.000

250,-

Island karta inkl. leverans - fjärdedel: 1 300 000

250.-


Dagligen hela året runt.


Upp till 4 gånger i veckan under sommaren och 2 gånger i veckan under vår och höst.


En hyrbil i den valda kategorin i 7 dygn med obegränsad körsträcka
Ansvarsförsäkring och Skadeförsäkring (kasko)
Leveransavgift (värd 310 kr)
GPS (med detaljerad Islandskarta värde 780 kr)
Extra chaufförer (värd 285 kr/chaufför)
7 hotellnätter i dubbelrum inkl. frukost
Internet på de flesta hotellen
Garanti hos rejsegarantifonden
Alla lokala skatter och avgifter


Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - till Keflavik t/r (Resan kan också köpas med flyg)
Drivmedel till hyrbilen
Mat och dricka
Rese- och avbeställningsskydd


Våra resor kan köpa med eller utan flyg. >> Läs mer om fördelarna med att köpa Islandsresan med flyg.
OBS. Flygpriserna ändras dagligen och stiger ju närmare avresedagen vi kommer. Vi rekommenderar er att boka flyg i god tid!


Fordonen som visas är enbart ex. på befintliga bilmodeller. Vi kan inte garantera en bestämd bilmodell, märke eller motortyp.
Föraren måste vara 20 år eller äldre och haft giltigt körkort minst ett år.
Den som hyr måste uppvisa ett giltigt Visa/Mastercard och körkort vid mottagandet av bilen.
Om du vill köra på höglandet måste det vara en fyrhjulsdriven bil. Det är både på grund av dåliga vägar och försäkringsskäl. Visa karta
CDW försäkringen (Kaskoförsäkring) som ingår, har en självrisk på 11.230,- kr (Grupp A, B, N, D) och 20.120,- kr (grupp F, H, I, M, J) per skada.
SCDW/GP Super försäkring (Kaskoförsäkring) täcker självrisken upp till 1.490,- kr (Grupp A, B, N, D) och 3.480.- kr (Grupp F, H, I, M, J) och inkluderar en försäkring mot stenskott på strålkastare och vindrutor.
SADW Sand/Aska-försäkring – tecknas mest under höst/vinter, har en självrisk på 1.490,- kr
De flesta av våra hotell är 3-stjärniga. I enstaka fall kan det vara pensionat i samma standard. Hotellen bestäms i slutet av din beställning, så den slutgiltiga rutten kan därför vara lite annorlunda eller omvänd ordning än i den ovan nämnda beskrivningen.

8 dagar södra och västra Islandsödra och västra Island

 Island billeje
Island lej en bil
bil Island
lej en bil i Island

HemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden