Island – Fårinsamling

dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island


Ridtur 24 - Höstäventyr på Island

9 dagar - 8 nätter - 6 riddagar Fårinsamling tillsammans med fårfarmarna i Landmannalaugar, Jökulgil och nära vulkanen Hekla.

Tusentals får ska samlas in från fjällen och ni får följa med fårfarmarna i detta unika arbete. Ni samlar får i Landmannaafréttur, ett betesområde nära det berömda Landmannalaugar. Gula, rödaktiga och grönskimrande Ryolitberg ger detta område en magisk prägel. Ni samlar in fåren i den svarta sand och vulkanaska som den tronanande Hekla spritt under sekler. I århundraden har bönderna här samlat in sina får och ni får lära er hur man hanterar hjorden, driver fåren nerför fjällsluttningar, över älvar och ut ur skyddade dalgångar till nattens viloplats. Nästa dag fortsätter arbetet med att samla in fler får. På kvällen firas den lyckade dagen i bergen med sång bland bönderna. Närmare de äkta islänningarnas hjärta och själ går knappast att komma.

Att delta i denna årliga tradition är inte en tillrättalagd ridtur. Det krävs öppet sinnelag, god fysisk hälsa och förmåga till nära samarbete med andra människor. Förvänta er att bli behandlad som en i gruppen, med krav om att uppfylla er plikt varje dag. Belöningen är den fina kamratskap som finns mellan dem som deltar i detta stora höstäventyr.

Program:

Ankomst Keflaviks Flygplatsl Ankomst Keflaviks flygplats och transfer till hotellet i Reykjavik via Den Blå Lagunen (tillägg). Middag ingår ej.

Fredag: Transfer till Landmannahellir – Landmannalaugar Avfärd från Reykjavik ca 09.15 – 10.00 till Íshestars ridcenter. Här får ni information om äventyret som väntar. Vidare till Landmannahellir, där möter ni hästarna och era medryttare. Ni rider till det berömda Landmannalaugarområdet med sin naturliga badkälla. Området ramas in av vackra fjäll och svarta lavafält. Det är en kort första riddag som ger er tid att bekanta er med terrängen och med uppgiften som komma skall. Boende i Landmannalaugar. (3-4 tim)

Lördag: Jökulgilið – Landmannalaugar Ni hämtas på hotellet ca 09.15-10.00. Dagens destination är Jökulgilið, en långsträckt, grund dalgång med många färgnyanser och klippformationer. Dalen är till största delen obeväxt och omges av fjäll och glaciärer. Här och var finns områden med gräs och det är detta som lockar fåren. De söker sig gärna till denna avlägsna plats, långt bort från all mänsklig aktivitet. En glaciärälv gör dalgången svårtillgänglig under sommaren och det är bara under den här tiden man kan rida in och hitta fåren som betat här hela sommaren. (8-9 tim)

Söndag: Landmannalaugar – Landmannahellir Idag finkammar ni området mellan Landmannalaugar och Landmannahellir bland lavafält, kratrar och sjöar. Det är viktigt att hålla sin plats i den mänskliga kedja ni bildar, så ni hittar alla får som är spridda över hela området. Området i sig är inte stort men fåren är utspridda runt om. Övernattning en sista natt på Landmannalaugar. (8 tim)

Måndag: Landmannahellir med omnejd Ni lämnar Landmannalaugar på morgonen och packar in era tillhörigheter i ett fordon. Rider tillbaka till Landmannahellir tillsammans med er flock av lösa hästar. Dagen ägnar ni åt att utforska omgivningarna runt Landmannahellir, som har en lång tradition som natthärbärge för dem som samlar in får. De två grottorna på platsen användes förr som skydd till både hästar och män. (8 tim)

Tisdag: Vulkanen Hekla Grönt gräs övergår i svart vulkanaska när ni närmar er vulkanen Hekla. Hekla är en aktiv vulkan som vid regelbundna utbrott sprutar lava, pimpsten och aska upp mot skyn. Fåren hittas i skyddade dalgångar och ni ser till att få med er alla hem. En del av er är ute i vildmarken och letar upp fåren och några andra är med och driver hjorden till fjället Valahnjúkar. Boende i Landmannahellir. (10 tim)

Onsdag: Áfangagil - Galtalækur Hjordens slutmål för dagen är Áfangagil, där finns fårskiljningsfållan var fåren ska sorteras under morgondagen. På vägen söker ni genom området för att försäkra er om att inga får har blir kvar. Sista natten tillbringar ni alldeles under vulkanen Hekla, på gården Galtalækur. (8 tim)

Torsdag: Insamlingsdagen Detta är den sista dagen på insamlingen. Vid lunchtid startar fårskiljningen och den pågår tills alla får återbördats till sin rätta ägare. Under festlig stämning sorteras fåren, stäm upp i sång och skicka runt flaskan och fira en lyckad ridtur i bergen. När sorteringen är klar återvänder ni till Reykjavik, där detta äventyr avslutas ca kl. 18.00.

Fredag: Hemresa Transfer till Keflaviks flygplats.


kr: 20.930,-


Ridtur 24
Transfer till/från flygplatsen
Resa t/r gården/Reykjavik
Boende första och sista natten på hotell i Reykjavik. I enkla fjällstugor tillsammans med de lokala fårfarmarna som också deltar i fårinsamlingen. Sovsäck - ta med egen!
Full kost ingår under ridturer. Menyn består av ett stort frukostbord och traditionell isländsk mat (fisk eller lam). Vegetariska måltider kan fås, beställs innan. Alla ryttarna gör sin egen matlåda från frukostbuffén.
Regnkläder, sadelväska och ridhjälm.


Enkelrum första och sista natten kr. 1.210,-
Entré och resa till Den Blå Lagunen kr. 535,-


Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - till Keflavik t/r (Resan kan också köpas med flyg)
Personlig reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. Vi rekommenderar våra kunder att skaffa en relevant reseförsäkring före besöket till Island.
Lunch och middag första och sista dagen.


Våra resor kan köpa med eller utan flyg. >> Läs mer om fördelarna med att köpa Islandsresan med flyg.
OBS. Flygpriserna ändras dagligen och stiger ju närmare avresedagen vi kommer. Vi rekommenderar er att boka flyg i god tid!


Viktig Information om Ridresor på Island
Hitta den rätta ridresan på Island


Goda ryttare
behärskar alla gångarter, sitter säkert och bekvämt i sadeln i upp till sju timmar per dag.


Max 12 deltagara


15. - 23. sept


9 dagar
8 nätter
6 riddagar
km


Boende första och sista natten på hotell i Reykjavik. I enkla fjällstugor tillsammans med de lokala fårfarmarna som också deltar i fårinsamlingen. Sovsäck - ta med egen!

OBS: En del vandring förekommer.

 

 

 

 

HemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden