Guidad busstur på Island

dansksvensk
Resor till Island Hyrbilresor till Island Ridresor till Island Weekendtur i Island Rundresor til Island Gruppresor till Island Konferensresor till Island Aktiviteter Island info Island

Rundrejser med bus i Island

Korsa den Isländska vildmarken - Rundresa med buss

11 dagar - 10 nätterDet finns så mycket att uppleva och utforska på Island. Denna omfattande resa framhäver naturens under, det majestätiska landskapet och Islands unika karaktär. Resan bjuder på en perfekt blandning av kultur- och naturupplevelser.

Om ni kör med en stor jeep, har ni möjlighet att både köra längs de klassiska vägarna, besöka alla berömda sevärdheter på Island och att köra in i obebodda områden, som det vulkaniska höglandet och vildmarken. På denna resa får ni verkligen se Islands mångskiftande natur.

Denna tur tvärs genom Islands vildmark ger er en maximal upplevelse av Island på bara 9 dagar. Även om ni varit på Island tidigare, kommer ni bli överväldigade av alla upplevelser denna resa bjuder på.

Som vår professionella guide/chaufför Ari säger – den här resan är unik på många olika sätt:
• Med max 19 deltagare blir det en fin stämning, gästerna kan få en individuell service och att man kan ta hänsyn till alla individuella intressen.
• Resan består av en grundrutt. Därtill finns det flexibilitet och möjlighet att fylla turen med personliga önskemål.
• Vi kör ett hanterbart antal kilometer varje dag, vilket garanterar att det finns tid till avstickare och möjligheter att komma ut och uppleva Islands varierande natur och riktigt få landet under huden.
• Resan erbjuds från det att snön har smält på höglandet och fortsätter in på hösten. På resorna under högsommaren kommer ni få uppleva midnattssolen och på säsongen slut har ni chans att få se norrsken - Aurora Borealis.

Program:

Dag 1: Ankomst Keflaviks Flygplats Ankomst Keflaviks flygplats och transfer till hotellet i Reykjavik via Den Blå Lagunen (tillägg). Middag ingår ej.

Dag 2: Thingvellir - Gullfoss - Geysir Geologiska under på UNESCOs Världsarvslista - det berömda Gullfoss - sprudlande gejsrar Den första dagen börjar med ett besök i nationalparken Thingvellir, platsen för världens första parlament och en naturjuvel. Fortsätt sedan till det närliggande Geysir, där ni kommer att se kokande pooler och varma källor. Den mest aktiva gejsern, Strokkur, kastar vatten högt upp i luften med några minuters mellanrum.

Vidare till det vackra Gullfoss (Det Gyllene Vattenfallet), vilket är bland de mest imponerande på Island. Boende i Hvolsvöllurområdet.

Dag 3: Vík - Dyrhólaey – Kirkjubæjarklaustur Dånande vattenfall - lunnefågelkoloni - svarta sandstränder på sydkusten - lavafält.

Ni besöker två klassiska vattenfall, Skógafoss och Seljalandsfoss innan ni njuter av den fantastiska utsikten från Dyrhólaeyudde, där tusentals lunnefåglar häckar under sommaren. Ett stopp i den pittoreska byn Vik innan ni korsar Mýrdalssandur slätter, som består av aska från vulkanen Katla. Dagen avslutas med att köra genom det stora Eldhraun, det största lavafältet i världen sedan slutet av istiden. Boende i Kirkjubaejarklausturområdet.

Dag 4: Jökulsárlón – SkaftafellGejsersjö med isberg - Europas störste nationalpark - Europas störste gejser. Dagen startar med en körning genom det vackra landskapet mot gejsern Vatnajökull, det är den absolut största i Europa. Ni kör runt vulkanen Öræfajökull, Islands högsta punkt, Hvannadalshnjukur.

Dagens höjdpunkt är Jökulsárlón gejsersjö där stora isberg flyter omkring i vattnet och som mycket känd för sitt rika fågelliv. Det är möjligt att ta en valfri segeltur bland isbergen. På Svínafellsjökull kan du komma i närkontakt med en gejser. På vägen passerar ni Skaftafell nationalpark. Övernattning i Kirkjubæjarklausturområdet.

Dag 5: LandmannalaugarMångfärgade berg på höglandet – lavamarker – bad i varma källor – Hekla.

Ni går längs med den primitiva stigen Fjallabaksleið till Landmannalaugar, ett praktfullt område omgivet att färggranna berg och med möjlighet för bad i en naturligt geometriskt uppvärmd pool. Denna pärla i Islands inre erbjuder en mäktig och färgstark upplevelse bestående av djupa dalar och skulpturala, ofta mossiga berg, varav många bildats genom vulkanutbrott under istiden. Övernattning i Thjórsardalurområdet.

Dag 6: SprengisandurDen ödsliga och obebodda mitt av ön och höglandets öken.

Upptäck dolda områden på Islands mitt, utforska den enorma och öde vildmarken på vägen genom Sprengisandurdalar på höglandet. Sprengisandur är den längsta sträckan mellan syd och nord och endast farbar i slutet av sommaren. Ni tar med egen lunch till stugan Nýidalur på Islands mitt, eftersom det inga restauranger finns på vägen. Broar saknas över floderna på denna karga vägsträcka, så ni korsar flera floder med jeepen. Övernattning i Mývatnområdet.

Dag 7: Tjörnes - Ásbyrgi - Dettifoss – MývatnsjönGlaciärflodsklippa - Europas mäktigaste vattenfall - Geotermisk aktivitet - Rikt fågelliv.

En fullspäckad dag där ni kommer att uppleva vitt skilda landskap. Ni kör genom byn Húsavík och runt Tjörneshalvön, den nordligaste punkten på er resa. Upplev den fridfulla hästskoformade Ásbyrgi nationalpark, som enligt myten är ett hovavtryck från Sleipnir, asaguden Odens magiska åttafotade häst. Ni fortsätter till Europas mäktigaste vattenfall, det dånande Dettifoss, vilket ligger i det stora bergsområdet Jökulsárgljúfur.

Härefter fortsätter ni till det unika och vackra Myvatnnaturområde, ett paradis för naturälskare och ornitologer. På "Att göra listan" finns Solfatara i Hverarönds geotermiska område, med sina märkliga lavaformationer och kratrar vid Krafla. Övernattning i Mývatnområdet.

Dag 8: Akureyri – SkagafjörðurGudarnas Vattenfall – Islands näst största stad - Vikingahästar Ni börjar dagen med att besöka Godafoss (Gudarnas vattenfall) och fortsätter till Akureyri, den pulserande huvudstaden i norr och den näst största staden på Island. Spendera lite egen tid i Akureyri, gör ett besök i den fantastiska botaniska trädgården, det geotermiska poolområdet, shoppa eller bara koppla av på ett café. Ni fortsätter till Skagafjörður, fjordområdet som är känt sin hästuppfödning och för många viktiga platser med anknytning till de klassiska isländska sagorna. På kvällen kan ni ta en ridtur på en av de lokalt uppfödda islandshästarna eller ta en uppfriskande promenad i de pittoreska omgivningarna. Boende i Hvammstangiområdet

Dag 9: Hvammstangi - Eiríksstaðir – SnæfellsneshalvönBördiga jordbruksområden - Leif Eirikssons födelseplats - Pittoreska fiskelägen.

Turen fortsätter genom böljande fält och tvärsöver heden Laxárdalsheidi till Vikingahuset i Eiríksstaðir, Erik den Rödes hem och födelseplats till sonen Leifur Eiriksson, två av de mest berömda vikingarna i världen. Därefter kör ni genom några små fiskebyar på den nordligaste kusten av Snæfellsneshalvön. Övernattning i Snæfellsnesområdet.

Dag 10: Snæfellsjökull nationalparkSnaefellsjökull - Sandstränder - Fågelliv på klippor - Pittoreska fiskebyar. Ni tillbringar dagen i Snæfellsnes nationalpark. Ni går till den legendariska glaciären Snæfellsjökull, vilken enligt Jules Verne var ingången till Jordens inre. Sedan fortsätter ni till den magnifika svarta havskusten vid Djupalonssandur. Stanna vid den pittoreska hamnbyn Arnarstapi med de fantastiska basaltklippformationerna. Ta en unik promenad mellan byarna Arnarstapi och Hellnar, innan ni kör till Reykjavik. Övernattning i Reykjavik.

Dag 11: HemresaTransfer till Keflaviks flygplats.

 

kr: 25.360,-

kr: 1 - 10.september 21.960,-

Enkelrum tillägg kr.- 6.660,-
Entre till Den Blå Lagunen kr.- 535,-
Entre till Den Blå Lagunen kr.- 1.sept 470,-

Båttur på Jökulsárlón ca. 370-
Ridtur ca. 620,-
Valskådning ca. 620,-
Quad Bike två sammen pr bike ca. 990,--


Flygtransfer på Island t/r
9 dagars guidad tur till/från Reykjavik – guidning på engelska
2 nätter inkl. frukost i Reykjavik
8 nätter inkl. frukost på rundresan
8 x middag på rundresan
Entré till Erik den Röde museet


Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - till Keflavik t/r (Resan kan också köpas med flyg)
Personlig reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. Vi rekommenderar våra kunder att skaffa en relevant reseförsäkring före besöket till Island.
Dryck och lunch
Tillvalda aktiviteter


Våra resor kan köpa med eller utan flyg. >> Läs mer om fördelarna med att köpa Islandsresan med flyg.
OBS. Flygpriserna ändras dagligen och stiger ju närmare avresedagen vi kommer. Vi rekommenderar er att boka flyg i god tid!

 

myvatn godafoss GeysirHusafell Reykjavik
På engelska:
23.06 - 03.07
07.07 - 17.07
21.07 - 31.07
04.08 - 14.08
11.08 - 21.08
18.08 - 28.08
25.08 - 04.09
01.09 - 10.09

På engelske/Tysk:
30.06 - 10.07
14.07 - 24.07
28.07 - 08.08
06.08 - 16.08
20.08 - 30.08

OBS. Engelsk/Tysk talende guide


 

HemIsland Islands rejser Hyrbilsresor Islandsrejser Ridresor Islandsrejser Weekendresor Islandsrejser Rundresor Gruppresor Islandsrejser Konferensresor Aktiviteter info

Travel Nord ApS CVR nr: 34 87 86 33 Esbjergvej 84, 6000 Kolding www.travelnord.se tel: 0045 2398 8200 email: info@travelnord.dk


8 Dagar Island Runt
11 Dagar Island Runt
15 Dagar Island Runt
8 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Familjeresa
11 Dagar Island Södra och Västra
8 Dagar Island Västra
8 Dagar Island Familjeresa
8 Dagar Island Vestfjorde
8 Dagar Island Norra
11 Dagar Island Norra
8 Dagar Island Södra
11 Dagar Island Södra


8 Dagar Island Runt
5 Dagar Island Södra

Kørselv i Island - Sommerhus
Sommerhus på Island - Odal
Sommerhus på Island - Árnessysla
Sommerhus på Island - Grimsnes


Husbil 2 Personer på Island
Husbil 4 Personer på Island
Husbil 6-8 Personer på Island
Husbil 2-4 Personer 4x4 på Island
Husbil 3-6 Personer 4x4 på Island
Husbil 4-5 Personer 4x4 på IslandRidtur 21
Ridtur 27
Ridtur 17
Ridtur 14
Ridtur 11
Ridtur 16
Ridtur 13
Ridtur 18
Ridtur 4
Ridtur 3
Ridtur 15
Ridtur 6
Ridtur 19
Ridtur 5
Ridtur 7
Ridtur 8
Ridtur 10C
Ridtur 10E
Ridtur 10F
Ridtur 9
Ridtur 20
Ridtur 23
Ridtur 24
Ridtur 25
Ridtur 26
Kalender
Karta
Hitta rätt ridresa
Information

Citybreak i Reykjavik Island
4 Dagar Weekend till Reykjavik
5 Dagar Weekend till Reykjavik
8 Dagar Weekend till Reykjavik
4 Dagar Adventure tilli Reykjavik
4 Dagar Luksus Weekend Reykjavik
5 Dagar Vinter i Reykjavik

Rundrejse i Bus i Island
En klassisk rundresa i Island
Vulkaner og Gletsjere
Island Runt
Norre Island
Islands vildmark
Norrskenets land


Vikingtur i Island
Island Runt
Norre og Øst Island
Södra och Västra Island
Skoleresa 1 på Island
Skoleresa 2 på Island
Skoleresa 3 på Island
Skoleresa43 på Island

Firmarejse i Island

Aktiviteter i Island
Den Blå Lagune
Jardbödin
Laugavatn Fontana
Hvalsafari Reykjavik
Hvalsafari Húsavík
Jökulsárlón
Ridtur i Reykjavik - Lavatur
Ridtur i Reykjavik - Nature Comfort
Ridtur i NordIsland
Langjökull
Snescooter tur på Langjökull
4x4 ATV tur
Snorkling i Silfra søen
Riverrafting på floden Hvita
kajaktur i Reykjavík
Kajaktur i Isafjordur
Vandring
Gletsjer vandring
Skaftafell


Praktisk info
Om Island
Profil
Allmänna villkor
Rejsegarantifonden